Betöltés...

Balogh Pince

Pécsely, pincesor

Területek nagysága

18 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Muscat ottonel, Irsai Olivér, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos

Vendéglátás

borbemutatók - borkóstolók zárt térben 20 főig, nyitott szín alatt 50 főig Hidegtálak, tábortűz melletti szalonnasütés, bográcsozás

Nyitva tartás

Előzetes egyeztetés alapján

Kapcsolat

36 70 371 94 36

balogh.pinceszet@gmail.com

GPS

46,95174, 17,79295

Balogh Mónika és Róbert

Balogh Pince

2001-ben gondolt egyet a család és kihasználva a „hely szellemét”, illetve a szeretetünket és végzettségünket a szőlőtermesztés és borkészítés során, úgy gondoltuk, hogy belevágunk. Szőlőt telepítettünk, neveltük a tőkéinket, és kezdetben a termést értékesítve jutottunk évek során arra a pontra, amikor pincészetet alapítottunk. 2013-ban az irányításom alá vettem a gazdaságot. Magam köré gyűjtöttem a legfontosabb mozgató elemet, a megbízható munkaerőt. Így ma már, mint egy család dolgozunk a szőlőben, ami elérte a 18ha-t 2015-, és a pincészetben, amiben folyamatosan törekszünk a kiváló minőségre, a változatos, ámde mégis állandó maggal rendelkező fajtaválasztékra, illetve a mindenki számára elérhető árakra.

A szőlő fajtaválasztékunk változatos, hogy a belőle elkészülő bor minél szélesebb réteghez tudjon eljutni. Fő fajtán a Balatonfüred-Csopaki Borvidék gyöngyszeme, az Olasz rizling, illetve Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Muscat ottonel, Irsai Olivér, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos. Boraink üdék, frissek, zömében reduktív technológiával készülnek, de a testesebb borok fahordóban érlelődnek.

Borainkat a Pécselyen ( Balatonfüredtől 10km) lévő Pincészetünkben tudják megkóstolni, megvásárolni, illetve Győrben. Vevőkörünk minőségi követelménnyel előálló vendéglátósok a környékből, aminek szívből örülünk. Mindig óriási kihívás és feladat helyben elfogadtatni önmagunkat.

 

Mit jelent nekünk az Olaszrizling?

Az olasz rizling számunkra a változatosságot, az ezerarcúságot, a kacérságot, a komolyságot, a lehetőséget, a múltat, a jelent és a jövőt is mutatja,a hely szellemét ábrázolja, a kötelességet, és a biztonságot adja. Kívánjuk, hogy sokunknak jelentse mindezeket egy-egy pohár olaszrizling elfogyasztása a pincészetünk kínálatából!

 

Mi történetünk:

Nagyon jó dolog a szakma elismerése, amelynek példájaként a Balogh Pince 2011-ben, majd 2015-ben az Év Bortermelője Balatonfüreden, 2014-ben az Év Szőlőtermelője Balatonfüreden és 2015-ben az Év Fiatal Borásza Balatonfüreden címet kaptuk meg.