Betöltés...

Palo Birtok

8229 Paloznak, Zrínyi utca 0875

Területek nagysága

12 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Zenit, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos

Vendéglátás

borkóstoló 35 főig

Nyitva tartás

Egész évben telefonos bejelentkezés alapján

Kapcsolat

06 30 9874414

csiszarp@infornax.hu

Csiszár Péter

Palo Birtok

Családunk generációk óta kötődik a szőlőtermesztéshez, borászathoz. A szakmai fogások, fortélyok apáról-fiúra, nagyapáról-unokára szállnak. Mintegy 12 ha területen gazdálkodunk, melynek termését 2003-ig értékesítettük és csak kis hányadát dolgoztuk fel saját célra. Ekkor építettük fel saját pincészetünket, ahol korszerű technológia és a hagyományok ötvözésével állítjuk elő borainkat. Az üzem méretéből és jellegéből adódóan ”családi” vállalkozás, melynek működtetéséből a család apraja nagyja kiveszi a részét. Mondhatjuk, hogy manufakturális. A szakmai irányítást és a fizikai munkák zömét a családfő id. Csiszár Péter végzi, aki kertészmérnök, de például mind a 12 ha metszését a mai napig saját kezűleg végzi el a téli hónapokban. Egy személyben szakirányító, traktoros, borász, laboros és néha vendéglátós. A feleségre Aliz asszonyra hárul a főállású munkaviszony mellett a jövedéki ügyintézés és a kereskedelem is, valamint a csoportos fogadásoknál a zsíros kenyér és a hidegtál elkészítése.

A legnagyobb fiú, ifj. Csiszár Péter fogja a szakmai munkát tovább fejleszteni, hiszen ő is kertészmérnök végzettségű. A középső fiú Gábor fogja a vendéglátást tovább vinni, mert vendéglátós végzettségű és jelenleg szakácsként dolgozik. A legkisebb fiú Miklós még tanulmányait folytatja, szabadidejében ő is tevékenyen részt vesz a gazdaság működtetésében. Mindez családi jellegű gazdálkodás, hiszen a szőlőtermesztéstől a borok palackozásáig mindent saját kezűleg végzünk, még a palackok címkézését is. Célunk, hogy a Csopaki bor hírnevének visszaállítása, hogy a ”Csopaki Rizling” újra méltó helyére kerüljön a fogyasztóknál. Azt hogy helyes úton járunk, bizonyítják a borversenyeken elért eredményeink. 2004-ben az Olaszrizlingünkkel elnyertük a Hegyközség ”Év Borosgazdája” címet. Területünk nagy része Paloznakon található, melynek ideális fekvésűek a szőlőtermesztést szempontjából, itt a termés minősége mindig jobb a csopakinál. Ezért a jelmondatunk: A legjobb csopaki Paloznakon terem.

Mit jelent nekem az Olaszrizling?

Egyszerre jelenti nekünk a nyári esték könnyű fröccs-alapanyagát, és a komoly beszélgetések nagyívű borát. Az Olaszrizling olyan, mint az ember: benne van a nő lágysága és tüzessége, de benne van a férfias határozottság is.  Az Olaszrizling számunkra maga a BOR. A borászat alfája és omegája.