Betöltés...

Rólunk

Bemutatkozik a
rizling generáció

A Rizling Generáció 2015. augusztus elején a Balatonfüredi Borhetek ünnepélyes megnyitóján jelentette be megalakulását. Az egyesület 25 tagpincészettel indult útnak a Balatonfüred-csopaki borvidékről, köztük a legnagyobb termelőktől a kisebb kézműves borászatokig.
Egyesületünk tagjai első sorban második generációs, fiatal borászok.

A Generáció küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését, továbbá a térség idegenforgalmi vonzerejének növelését.

Az egyesület célkitűzései között szerepel összehangolt bormarketing tevékenység folytatása, valamint táj-, fajta- és eredetvédelmi stratégia kialakításával a minőségi szőlő- és bortermelés ösztönzése.

„Bízunk az összefogás erejében, ezért Magyarországon eddig egyedüliként, borvidéki és nemzedéki összetartozás szerint szervezett társulást alapítottunk…

…hisszük, hogy együtt, bizalommal, tapasztalataink megosztásával és a közös kétkezű munkánkkal könnyebben érhetjük el, mindannyiunk közös célját. Az egymás pincészeteinél tartott borkóstolók az őszinte beszélgetések alkalmául szolgálnak, melyek egyértelműen a borok minőségi javulását hozzák magukkal, hisz figyelünk és adunk egymás tapasztalataira.”

– Gyukli Krisztián a Rizling Generáció elnöke.