Betöltés...

Dobosi Pincészet

8272, Szentantalfa, Fő u. 81.

Területek nagysága

25 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Kéknyelű, Juhfark, Kékfrankos, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet S.

Vendéglátás

Szállás 30 fő,
Étterem 30 fő
minden nap nyitva

Nyitva tartás

H-V. 8.00-20.00 (Egész évben)

Kapcsolat

+36-70/316-9122

recepcio@dobosi.com

GPS

46.908802, 17.675134

Dobosi Győző és Dobosi Bálint

Dobosi Pincészet

Nehéz szavakba önteni, hogy mit jelent nekünk a Balaton-felvidék. Ezért 1721 óta inkább pohárba öntjük. A borban minden benne van.

Bortermelő őseink 1721-ben ültették el azt a gondolatot, amely végül, megannyi szüret után, 1988-ban érett meg arra, hogy generációk tudására alapozva pincét újraépítsünk, 1 hektárnyi szőlőterülettel. Azóta 25 hektárra bővültünk, amely teret ad nem csak kiváló borainknak, de vendégszeretetünknek is: Borbirtokunk étteremmel, szálláshelyekkel és wellness részleggel várja a feltöltődni vágyókat.

Az ízből akkor válik élmény, ha az érzékeken keresztül a szívhez is szól. Ezért organikus gazdálkodásunk alapja, hogy a bort nem elég inni, értékelni is kell. A természetet nem elég használni, becsülni is kell. A családi gazdaságunk 2000-ben átállt minősített bortermelésre.Hisszük, hogy a bornak két útja van. Az egyik a palack mélyéig tart. A másik akkor kezdődik, amikor kiengedjük a palackból. Ezért dűlőink és szakértelmünk a bortermelésben, vendégszeretetünk és Birtokközpontunk a borfogyasztásban képviseli a legmagasabb minőséget.

Egyéb termékeink

Bio borok, bio szőlőlé, bio szőlőmag őrlemény és szőlőmag olaj

Szolgáltatásaink:

Borkóstolások, étterem melegkonyhával, borvacsorák, 3 szálláshely, panorámawellness, egyedi címkézés borainkra, bortúrák szervezése

Mit jelent Nekünk az Olaszrizling?

Győző: Nekem a bort. Talán együtt tanultam meg a bor és az olaszrizling szót.  Már nem emlékszem, de lehet nem ez volt az első kedvenc borom, mert először én is a félédes borokkal kezdtem, de abban biztos vagyok, hogy ez a legrégebbi kedvencem, amit ma is szeretek.

Mi történetünk!

Győző: Emlékszem arra az időre, amikor 12 éves egy raklapra kellett állnom a borhetes faházunkban, hogy ki tudjam adni a poharakat, amiket kértek. Talán itt indult a karrierem. Azt is tudom, hogy mindenki mindenféle bort szeretett volna inni, csak ne Olaszrizling legyen. Először ingyen kellett adnunk egy kóstolót , hogy megkóstolják a vendégek. Innen indultam én és talán a rizling is.