Betöltés...

Dobosi Pincészet

8272, Szentantalfa, Fő u. 81.

Területek nagysága

24 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Kéknyelű, Juhfark, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Kékfrankos Rosé, Cabernet S.

Vendéglátás

Vendéglátás: 35 fő + 35 fő teraszon Szállás: 20 fő

Nyitva tartás

H-Szo. 8.00-18.00 (Egész évben)

Kapcsolat

06 30 640 27 70

info@dobosipiceszet.hu

GPS

46.908802, 17.675134

Dobosi Győző és Dobosi Bálint

Dobosi Pincészet

A Dobosi Pincészet az 1700-as évek elejére visszanyúló családi vállalkozás Szentantalfán, a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű kistelepülésen.
Pincészetünkben a szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A család jelenleg 24 ha szőlőt művel a borvidéken, amiből 1,5 ha Balatonfüreden található.
Mivel a magyarság őstörténetében a szőlészet-borászat egy több ezer éves múlttal rendelkező ágazat, ezért úgy gondoltuk, hogy a művelés technikájában a régi jól bevált módszereket alkalmazzuk, melyek eredményeként valódi biobort tudunk készíteni.
Pincészetünk bioborok és 100%-os szőlőlevek termelésével és értékesítésével is foglalkozik. Emellett borainkra egyedi címkéket készítünk – kívánságra cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.
A pince mellett kialakítottunk egy borkóstoló helységet is a vendégeink kiszolgálására és a termékeink bemutatására. A családias hangulatú falusi vendéglátás keretében vendégeink több mint 15 különböző borból tudnak választani.            
Vállalkozásunk célkitűzése, hogy megismertessük vevőinkkel a termékeinket, vállalkozásunk elkötelezettségét a biotermékek és a minőség iránt, mint több generáción átívelő értékrendet.
A Dobosi Pincészet széles termékkínálatának köszönhetően mindenki megtalálja a maga borát, legyen fiatal vagy idős, kezdő vagy tapasztalt, fogyasztó vagy esetleg gyűjtő!

Egyéb termékeink

Lédig borok, bio szőlőlé, bio szőlőmag őrlemény és szőlőmag olaj

Szolgáltatásaink:

Borkóstolások, borvacsorák (paraszttál, bográcsos és kemencés ételek), 6 vendégszoba és szauna, egyedi címkézés borainkra, bortúrák szervezése

Mit jelent Nekünk az Olaszrizling? 

Győző: Nekem a bort. Talán együtt tanultam meg a bor és az olaszrizling szót.  Már nem emlékszem, de lehet nem ez volt az első kedvenc borom, mert először én is a félédes borokkal kezdtem, de abban biztos vagyok, hogy ez a legrégebbi kedvencem, amit ma is szeretek.
Bálint: A kedvenc…

Mi történetünk!

Győző: Emlékszem arra az időre, amikor 12 éves egy raklapra kellett állnom a borhetes faházunkban, hogy ki tudjam adni a poharakat, amiket kértek. Talán itt indult a karrierem. Azt is tudom, hogy mindenki mindenféle bort szeretett volna inni, csak ne Olaszrizling legyen. Először ingyen kellett adnunk egy kóstolót , hogy megkóstolják a vendégek. Innen indultam én és talán a rizling is.
Bálint: Emlékszem arra. :)