Betöltés...

Fodor Borbirtok

8241 Aszófő Hunyadi u. 9.

Területek nagysága

12 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Szürkebarát, Irsai Olivér, Furmint, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Zweigelt

Nyitva tartás

Egész évben nyitva

Kapcsolat

+36 30 62 03 778

info@fodorbor.hu

GPS

46.9270844, 17.8314584

Fodor Dorina

Fodor Borbirtok

A Fodor Borbirtok egy igazi tradicionális borász család. A történelem viszontagságai a család mindennapjaiba is beleszóltak, de a szőlő szeretete mindig megmaradt. Az aszófői vörösmáli dűlőben több mint 150 éve épült pince generációkon keresztül szolgálta a családot. Ma az 5. és a 6 generáció közösen vezetik a borászatot. A család minden tagja szőlész-borász. A szülők magas szintű szakmai tapasztalata és a fiatalok lendületessége mind-mind hozzájárul a magas minőséghez. Családunk célja, hogy az őseink hagyatékát méltóképpen továbbvigyük és a tőlünk telhető legjobb módon fejlesszük.

A pincészet a Balatonfüred-Csopaki és a Balaton-felvidéki borvidéken összesen 12 ha-on gazdálkodik. A birtokközpont Szentbékkállán a Káli-medencében található. Itt történik a szőlőfeldolgozástól a palackozáson át az érlelésig minden borkészítési folyamat. Az értékesítés központja Aszófőn a 71-es főútvonal melletti borbolt. Borkóstolásra mindkét helyen van lehetőség előzetes bejelentkezés alapján.

Széles fajtaválasztékkal dolgozunk. A szőlőtermesztéskor terméskorlátozást alkalmazunk, hogy igazán jó alapanyagot szüretelhessünk. Fehér és rozé borainkban a könnyedség és gyümölcsösség dominál. Az elmúlt években a legjobb évjáratokból battonage technológiával készült borokat is forgalomba hoztunk. Ezek a fahordós tételek a komplexebb borokat kedvelő borfogyasztóknak is nagy élvezeti értéket nyújtanak. A jól elvégzett szakmai munka eredménye a hazai és a nemzetközi borversenyeken elért sikerek.

Mit jelent nekem az Olaszrizling?

Pincészetünk zászlós hajója az Olaszrizling. A célunk, hogy a fajtában rejtőző sokszínűséget minél inkább meg tudjuk mutatni. Évről-évre kísérletezünk az Olaszrizlinggel. Több termőhelyről, többféle technológiával készítjük ezt a szívünknek oly kedves fajtét. Reduktív alapbora örök kedvenc. Fahordós érlelésű dűlőszelektált tételei pincészetünk csúcsborai.

Az Én történetem!

A dédszülők elbeszélése szerint olyan jó minőségű Olasz rizling termett az aszófői vörösmáli dűlőben, hogy a kereskedők szívesen vásárolták meg a bort. Kiváló minősége révén jó áron tudták csopakiként továbbértékesíteni.