Betöltés...

Fodorvin Családi Pincészet

8241 Aszófő Hunyadi u. 9.

Területek nagysága

7 Ha

Szőlőfajtáink

Olasz rizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Szürkebarát, Irsai Olivér, Portugieser, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Zweigelt

Nyitva tartás

Egész évben nyitva vagyunk

Kapcsolat

06 30 560 26 29, 06 30 62 03 778

info@fodorvin.hu

GPS

46.9270844, 17.8314584

Fodor Dorina

Fodorvin Családi Pincészet

Fodor Dorina vagyok a Rizling Generáció tagja. Elmondhatom magamról, hogy egy igazi tradicionális borász családból származom. A történelem viszontagságai a család mindennapjaiba is beleszóltak, de a szőlő szeretete mindig megmaradt. Az aszófői vörösmáli dűlőben több mint 150 éve épült pince generációkon keresztül szolgálta a családot. Ma a szüleim vezetik a borászatot, akikről elmondhatom, hogy szakmájuk szerelmesei. Én magam a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem szőlész-borászként. Németországban is szereztem szakmai tapasztalatot. Az a legfőbb célom, hogy az őseim hagyatékát méltóképpen továbbvigyem és a tőlem telhető legjobb módon fejlesszem.
A pincészet a balatonfüred-csopaki és a balaton-felvidéki borvidéken összesen 7 ha-on gazdálkodik. A birtokközpont Szentbékkállán a Káli-medencében található. Itt történik a szőlőfeldolgozástól a palackozáson át az érlelésig minden borkészítési folyamat. Az értékesítés központja Aszófőn a 71-es főútvonal melletti vinotéka. Borkóstolásra mindkét helyen van lehetőség előzetes bejelentkezés alapján.

Széles fajtaválasztékkal dolgozunk. A szőlőtermesztéskor terméskorlátozást alkalmazunk, hogy igazán jó alapanyagot szüretelhessünk. A fajtaborok készítése mellett szívesen játszunk az ízekkel és készítünk cuvée borokat is, melyek igen népszerűek a fogyasztók körében. Fehér és rozé borainkban a könnyedség és gyümölcsösség dominál. Az elmúlt években a legjobb évjáratokból battonage technológiával készült borokat is forgalomba hoztunk. Ezek a fahordós tételek a komplexebb borokat kedvelő borfogyasztóknak is nagy élvezeti értéket nyújtanak. A jól elvégzett szakmai munka eredménye a hazai és a nemzetközi borversenyeken elért sikerek.

Mit jelent nekem az Olaszrizling?

Pincészetünk egyik legfontosabb fajtája az Olasz rizling. Reduktív alapbora örök kedvenc. Az aszófői Öreghegyi dűlőben termett Olasz rizling minden évben nagyon jó alapanyagul szolgál különleges minőségű akár késői szüretelésű, valamint hordós érlelésű borok készítéséhez.

Az Én történetem!

A dédszülők elbeszélése szerint olyan jó minőségű Olasz rizling termett az aszófői vörösmáli dűlőben, hogy a kereskedők szívesen vásárolták meg a bort. Kiváló minősége révén jó áron tudták csopakiként továbbértékesíteni.