Betöltés...

Gyukli Pince

8230 Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049/2.

Területek nagysága

5 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Kékfrankos, Solaris, Hibernal, Muscaris, Füredgyöngye

Vendéglátás

Férőhelyek száma: 70 fő

Nyitva tartás

Novembertől-Márciusig
H-P: 9-16,
Áprilistól-Októberig
H-P: 9-16, SZo: 14-20

Kapcsolat

+36-20/981-0484

info@gyukli.hu

GPS

46.954063, 17.861403

Gyukli Krisztián

Gyukli Pince

A Gyukli Pincében közel négy évtizede készítjük a Balaton régió kiváló borait. Gazdálkodóként hisszük, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben, mind pedig a pincében lehetőség szerint kemikáliák nélkül asszisztáltunk annak folyamataihoz. A balatonfüredi borászatunk közelében található 5 hektárnyi ültetvényeinken 100% ökológiai szőlőművelést folytatunk. Ezen ültetvények felén gombás betegségeknek ellenálló fajtákból készítünk kiemelkedő minőségű borokat. Kínálatunkban megtalálható a könnyű nyári illatos szomjoltó gyöngyözőbor, a termőhelyet bemutató tartalmas fehérbor vagy akár a barrique hordóban érlelt komplex vörösbor is.
Boraink készítése egy apró felelősségvállalás a környezetünk és egészségünk érdekében, melynek kóstolásakor válik egyértelművé, hogy hosszútávon az ökológiai gazdálkodás az egyetlen járható út.

Mit jelent nekem az Olaszrizling?

Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig.

Az én történetem!

Hiszünk a régióban, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a helyi értékesítésre, a partnerkapcsolatokra és a rövid ellátási láncra az élet minden területén. Mind a szőlőművelés, mind pedig a borkészítés során bevontuk a környezetkímélő, valamint a megújuló erőforrásokat hasznosító technológiákat, ezáltal az ökológiai lábnyomunk évről-évre csökken. Munkatársainkkal közösen hiszünk a munkában, szeretjük a bort és szenvedélyünk a természet.