Betöltés...

Koronczai Pincészet

8233 Balatonszőlős, Cserény-hegyi út 28.

Területek nagysága

20 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Rajnai Rizling, Irsai Olivér, Szürkebarát, Ottonel muskotály, Zenit, Tramini, Merlot

Kapcsolat

06-20-433-5237

info@koronczai-pince.hu

Koronczai Zsolt

Koronczai Pincészet

A Koronczai család generációk óta foglalkozik szőlőtermeléssel. A borkészítés családunk számára a közös célt, az összefogást jelenti. Hiszünk abba, hogy az ízletes bor elkészítéséhez szükséges a természet, a szőlő tisztelete. A borászat szorgalmat és kitartást igényel, azonban a lelkiismeretes munka minden szüretkor, évről évre meghozza gyümölcsét. A család jelenleg 20 hektáron gazdálkodik. A szőlőültetvényeket 2002 tavaszától folyamatosan újratelepítéssel újítjuk.

Szőlőterületeink a Balatonfüred-Csopaki Borvidékhez tartozó Balatonszőlősön helyezkednek el, ami a Balaton Felvidéki Nemzeti Park területén a Szőlős-Pécselyi medencében fekvő település. A szőlők, ültetvények megművelését saját gépparkkal végezzük.

A kíméletes szőlőfeldolgozás, a modern borászati eljárások, lehetővé teszik, hogy boraink megőrizhessék gyümölcsös jellegüket, finom illatukat és aroma anyagukat. A borokat a józanész és a természet törvényei alapján készítjük, inkább csak segédkezünk a megszületésében. A megtermelt szőlőtermést 1000 hl tárolókapacitású pincében dolgozzuk fel. Többféle hordóban és tartályban tároljuk borainkat.