Betöltés...

Lídia Borház

Zánka, Rákóczi út 100, 8251

Területek nagysága

16 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Szürkebarát, Zweigelt, Juhfark, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot

Vendéglátás

vendéglátás: 12 fő

Nyitva tartás

Egész évben 9 és 17 óra között

Kapcsolat

0630 5442238

GPS

46.872602, 17.683681

Varga András

Lídia Borház

Pincészetünk a Veszprém megyei Zánkán, a Balaton északi partján található, Balatonfüredtől 20 km-re. A földterület, ahol 1990-ben borászkodni kezdtünk, valamikor a dédnagyszülők birtoka volt; az ő örökségüket visszük tovább a szőlőműveléssel, bortermeléssel, ma 16 ha-on gazdálkodunk.

A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben – akár webáruházon keresztül is – megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.

Szőlészetünkben a tájegységre leginkább jellemző szőlőfajta, az Olaszrizling található számottevően, ezen kívül fellelhetőek Szürkebarát, Zweigelt, Juhfark, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot szőlőfajták is, valamint az új telepítések között vannak a Furmint, Irsai Olivér, Rózsakő, Cserszegi fűszeres fajták.

Mit jelent Nekem az Olaszrizling?

Kezdetben: A legtöbb levet adó fajta.
Most:  A legsokoldalúbb tétel. Fontos számomra, hogy bármely borunk is ér el sikert az adott évjáratban, Egy Olaszrizlingünknek jónak kell lenni. Minden évben háromféle stílusú rizlingünk biztosan van.

Olaszrizling szeretlek!!!