Betöltés...

Martinus

8272 Tagyon HRSZ:688

Területek nagysága

5 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Rajnai rizling, Sárgamuskotály, Kékfrankos, Merlot

Nyitva tartás

bejelentkezéshez kötött

Kapcsolat

06303738921

martinusborhaz@gmail.com

Ruppert Marci

Martinus

A Martinus Borház Nivegy-völgy szívében, Tagyon-hegyen található. 2008-ban indult borászatunk egy 0,5 hektáros családi örökség alapjaira épült, azonban mai 4-ha-os méretünket nagyrészt kitartásunknak és elhivatottságunknak köszönhetjük. „Amióta az eszemet tudom, itt töltöttem a hétvégéket és az egész nyarat, feleségem viszont igazi „városi lányként” csöppent bele a vidéki életbe megismerkedésünk után. Mára már életvitelszerűen élünk a birtok központján található pincészetben, házaspárként. A vásárolt területeket egytől-egyig újra telepítettük és további fejlesztések is tervezünk. 2013-tól ökológiai szőlőművelést folytatunk ültetvényeinken, hiszünk abban, hogyha az új tőkéket öko szemlélettel neveljük fel, erősebbek és ellenállóbbak lesznek. A borászati és szőlészeti technológiákban ugyanakkor a legújabb technológiát alkalmazzuk. ” – Ruppert Márton

  Célunk, hogy a jövőben 10 hektárig bővítsük területeinket és palackozott borainkat helyben, illetve kereskedőkön keresztül hazánkban és külföldön is értékesítsük.

Mit jelent nekem az Olaszrizling?

Az Olaszrizling amellett, hogy hazánk egyik legnagyobb területén termesztett fajtája, igazán a Balatoni borrégióban, a Balaton északi partján találta meg a hazáját. A korábban lebecsült fajta számomra minden évben bizonyít, még az extrém csapadékos, 2014-es évben is készült belőle kiváló minőségű bor. Alkalmas friss tétel készítésére, de ha magasabb mustfokkal szüreteljük nagytestű, hosszan eltartható bort ad és késői szüretelésre is kint tarthatjuk. Friss borként is hamar fogyasztható, azonban tapasztalatom szerint egy-másfél éves korában mutatja igazi egyéniségét. Pincészetünk filozófiája szerint, Rajnai rizlinggel házasítva pedig igazi csúcsbort ad.