Betöltés...

Quiar Birtok

8164 Balatonfőkajár 2319/5 hrsz.

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, kékfrankos, juhfark, furmint, kadarka

Vendéglátás

Borkóstolási lehetőség az 500 éves érsekségi dézsmapincében.

Nyitva tartás

Előzetes bejelentkezés alapján

Kapcsolat

+36304713967

info@quiarbirtok.hu

GPS

47.0211363837, 18.2245212509

Sipőcz Tamás

Quiar Birtok

A Quiar Birtok borászatot Sipőcz Tamás alapította 2015-ben, egy rég iálmot váltva valóra.A pincészet célja az országos viszonylatban is kiemelkedő bortermőhelyének megismertetése kimagasló minőségű, organikusan, kézzel művelt szőlőin megtermelt borai segítségével.

„Hiszek abban, hogy csúcsminőségű borokat kizárólag organikus szemlélettel, a helyi tradíciókat figyelembe véve,ugyanakkor a legújabb tudományos eredményeket felhasználva lehet készíteni.”

Az olaszrizling a Balaton immáron megkerülhetetlen szőlőfajtája. Neutrális jellegéből kifolyólag egy kitűnő terroirt kifejező fajta.

Képes a könnyed nyári fehérbor stílusra és a komoly dűlős csúcsborminőségre egyaránt. A pincénél mindkettő ízlés szerint megkóstolható.
Cél, hogy a termőhelyi sajátosságok minél jobban kidomborításra kerüljenek a pincészetnél, ezért a pincében nincs adalékanyag használat, az összes tétel spontán erjedéssel indul a borrá válásútján. Ezen felül minimális hordóhasználattal érik el, hogy a borokon kendőzetlenül érezhető legyen a gyümölcsösség, a terroir.