Betöltés...

Skrabski Pince

8242 Balatonudvari, Balaton u. 1.

Területek nagysága

10 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Rajnai Rizling, Furmint, Kékrfrankos

Nyitva tartás

10-18 óra között

Kapcsolat

06 70 590 8626

info@skrabski.hu

GPS

46°54´25.69´´ ; 17°46´43.59´´

Sümegi Gábor

Skrabski Pince

19. században épült mára modern technikával felszerelt borospincénk a csodálatos panorámájú Balatonudvari Les-hegyen található. A felújított épület körül fekszenek szőlőskertjeink, ahol kedvenc Kárpát-medencei fajtáinkat – olaszrizling, furmint, kékfrankos – és rajnai rizlinget termesztünk. A borok kiváló minőségének elérése és a legkisebb ökológiai lábnyom érdekében a szőlőben organikus művelés mellett nem használunk rovarirtó és gyomirtó és felszívódó gombaölő szereket, a borkészítés során pedig a különböző segédanyagok használatát minimalizáljuk. Így igazán termőhely jellegű, karakteres balatoni borokkal tudunk kínálni vendégeinknek, fogyasztóinknak.

Miért szeretem az olaszrizlinget?

A fajta mindent tud, ami egy szőlőtől elvárható lehet. Kiváló könnyedre hangolt tételek készíthetők belőle, ugyanakkor általa kivételesen jól kommunikálhatók a termőhelyi sajátosságok , dűlőszelektált csúcsborok készítésére is alkalmas. Szerintem ez a változatossága reflektál a Balaton sokszínűségére, vidámságára és szépségre, és emiatt lett ez a vidék a fajta otthona.

Az én történetem!

2008-ban egy véletlennek köszönhetően kezdtem borral dolgozni, és azonnal tudtam, hogy egy fantasztikus kalandozás vette kezdetét. Utam során nagyszerű emberekkel ismerkedhettem meg, akik megtanítottak felismerni a borban rejlő értékeket, új távlatok nyíltak (és nyílnak) meg számolatlanul. Skrabski Pincénél abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy kezdve a bor megszületésének pillanatától, a borkedvelő vendég dicsérő szaváig részese lehetek ennek az értékteremtő, alkotó folyamatnak. Hálás vagyok, mert szeretem a munkám, amit ráadásul itt folytathatok a Balaton északi partján. Célunk, hogy munkánk által valami egyedit és maradandót hozzunk létre.