Betöltés...

Szabó és Fia Borpince

Balatoncsicsó, Hrsz 1253

Területek nagysága

17 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Szürkebarát, Ottonell Muskotály, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Juhfark

Nyitva tartás

egész évben nyitva, de időpont egyeztetés szükséges

Kapcsolat

36 70 317 29 82

csicsowine@chello.hu

GPS

K 17°39'39,91''; É 46°55'48,85''

Szabóné Szánti Zsuzsa és Szabó Gergő

Szabó és Fia Borpince

Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7 km-re található a pincészetünk. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szőlő- és bortermeléssel. Pincészetünk és panziónk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel 17 hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.A szőlőültetvényeinken megtalálható fajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Ottonell Muskotály,  Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot valamint a kuriózumnak számító Juhfark. Hungarikumnak számít a borok világában a Nivegy –völgy legféltettebb kincse a  Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkező vendéget. Szájhagyomány szerint a Juhfark itt őshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…)

Fontosnak tartjuk a szőlőművelés és borkészítés évszázados kézműves hagyományainak megőrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek  szellemében a legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraink fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függően, majd ezt követően kerülnek palackozásra.

Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Balatonfüreden és Veszprémben található üzleteinkben vásárolhatják meg.  Lehetőség van interneten történő rendelésre – ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása. Valamink a több évtizedes hagyományokra visszatekintő Balatonfüredi Borhéten is várjuk kedves vendégeinket.A pinészetünket 2008-ban kibővítettünk egy fogadóval. Jelenleg 50 főt tudunk egy időben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre beltéren, valamint 80 főt kültéren a fedett teraszunkon. A 2014-es évtől esküvők szervezését és lebonyolítását is vállaljuk gyönyörű zöld környezetben tölthetik ezt a felejthetetlen napot.Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelőket, jelenleg 10 főt tudunk elszállásolni.