Betöltés...

Tagyon Birtok

Területek nagysága

5,7 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, rizlingszilváni, szürkebarát, zengő és rajnai rizling

Kapcsolat

+36209247865

program@tagyonbirtok.hu

GPS

46.892351,17.660704

Kartaly Attila

Tagyon Birtok

A Birtok története 2009-re nyúlik vissza, akkor még nyaralónak vásároltam a birtokot. Eleinte pihenni jártunk le barátokkal, a családdal. Kiválasztottuk a környék számunkra legkedvesebb borait, és szívesen láttuk vendégül barátainkat. A fordulópont talán akkor volt, mikor megállt egy turista csoport nálunk, miközben lecsót főztem bográcsban és borozgattam. Megszomjaztak, bort kértek. Szívesen megkínáltuk őket kedvenc borainkból, majd kialakult egy beszélgetés, meséltem nekik a környékről. Mikor búcsúzkodtunk, fizetni akartak. Nem értettem a dolgot, hiszen nem azért kínáltam meg őket, hogy pénzt kérjek, de ők mindenképpen ki szerették volna fizetni.

Ekkor jött a felismerés, hogy talán nincs is jobb dolog, mint itt, ezen a gyönyörű helyen egy pohár bor mellett, barátokkal, szeretteinkkel együtt lenni, csak nézni, élvezni a pillanatot. Rájöttem, ez akkor lenne igazán jó, ha ezt az érzést mások is megtapasztalhatnák itt, a Tagyon Birtokon. Ez az őszinte vendéglátás az alapja tevékenységünknek.

Első borunkat 2014-ben készítettük, ami rizlingszilváni volt. 2015-ben az elsők között csatlakoztunk a Balaton Bor összefogáshoz, 2016-ban már Hegybort is készítettünk.

Ma 5,7 hektáron gazdálkodunk. Olaszrizling, rizlingszilváni, szürkebarát, zengő és rajnai rizling fajtákkal foglalkozunk. Jelenleg 15.000 palackot készítünk. Nyáron bisztrókonyhával várjuk panorámás borteraszunkon a Balaton felvidék szerelmeseit. Egész évben boros élményekre épülő rendezvényekkel szórakoztatjuk vendégeinket, illetve kis- és közepes létszámú esküvőket szervezünk. A hozzánk látogatók baráti, közvetlen vendéglátásra számíthatnak, a világ egyik legszebb helyén.

Célunk hogy világszínvonalú bort készítsünk, és szerethető közvetlen vendéglátást nyújtsunk vendégeinknek.

Mit jelent számunkra az Olaszrizling

Minden borrégiónak van egy meghatározó szőlőfajtája. Ez itt a Balaton felvidéken az olaszrizling. Egy borrégió ismertsége soha sem egyéni siker, hanem a régió borászainak közös munkája, de valódi elismertséget, sikert, csak közösen, összefogással érhetünk el. Hiszek benne, hogy ez az olaszrizlinggel való közös munkánk eredménye fogja elhozni a régió valódi sikerét.