Betöltés...

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred, Lapostelki út 9.

Területek nagysága

8 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Pinot Gris, Merlot

Vendéglátás

Nincs

Nyitva tartás

Előzetes bejelentkezés alapján.

Kapcsolat

+36-30/496-0033

info@zelna.hu

GPS

46.952059, 17.870408

Lukács Lilla és Barabás Barna

Zelna Borászat

A balatonfüredi Zelna Borászat a közös munkánk gyümölcse, melyet már a jegyességünk alatt dédelgettünk, végül 2014 januárjában vágtunk bele. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken, azon belül is Balatonfüreden és Balatonszőlősön gazdálkodunk  összesen 8 hektáron. Fő fajtánk az Olaszrizling, de megtalálható még a kínálatunkban a Pinot Gris, a Merlot és a Zweigelt is. Készítünk könnyed, reduktív borokat, de dűlőválogatott prémium tételeink hordós érlelést is kapnak. Munkánkat Szabó Máté borász segíti.

Budapestet magunk mögött hagyva költöztünk le Füredre. Barna szőlész borászként végzett a Corvinus Egyetemen, míg én marketing területen tevékenykedtem. A családi borászatban mind a ketten megtaláltuk önmagunkat, szívvel lélekkel dolgozunk a jó borokért, a borvidékért és a csodás magyar borokért. 

Mit jelent nekünk az Olaszrizling?

Balatonfüredi szőlőterületeink talaja olyan sokszínű, hogy néha akár egy dűlőn belül is teljesen más jelleget mutat. Ezt a sokszínűséget az Olaszrizling nagyon szépen vissza tudja adni. Sosem túl hivalkodó és pont ez a szépsége: nem nyomja el a szőlész és a borász keze munkáját, hanem alapot szolgáltat annak, és meghálál minden döntést, amit a szőlőben vagy a pincében hozunk.

A Mi történetünk!

Az első hordóinkat nászajándékba kaptuk a barátoktól, családtól. Mára azokból a hordókból kerülnek ki a legjobb boraink.