Betöltés...

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred, Lapostelki út 9.

Területek nagysága

18 Ha

Szőlőfajtáink

Olaszrizling, Kékfrankos, Furmint, Zweigelt, Cabernet franc, Syrah, Pinot Gris, Merlot, Sárga muskotály, Rozália

Vendéglátás

Zelna Borbisztró
https://zelnaborbisztro.hu/
8230 Balatonfüred,
Zákonyi Ferenc utca 3-5.
borbar@zelna.hu
+36-30/4240313

Nyitva tartás

Borászat:
H-P: 7:00-14:30

Borbisztró:
Szeptembertől májusig:
csütörtök - vasárnap;
Júniustól augusztusig:
hétfő - vasárnap

Kapcsolat

+36-30/496-0033

info@zelna.hu

GPS

46.952059, 17.870408

Lukács Lilla és Barabás Barna

Zelna Borászat

Borászatunk története a 2014-ben, néhány hektár szőlővel és különböző fajtaborokkal indult. Mára kialakult birtokunk végleges mérete és szerkezete, tudjuk milyen fajtákból, milyen borokat és házasításokat szeretnénk készíteni.

“Az első erős impulzusokat az apró, családi szőlőterületek adták – olyannyira, hogy néhány szürettel később szőlész-borász lettem. Amikor Balatonfüredre költöztünk feleségemmel, Lillával, már nagyobb léptékben gondolkodtunk. A cél egy organikus rendszer megalkotása lett, aminek fontos, de nem egyedüli része a szőlőművelés. A természetközeli szemlélet a mindennapjaink része, területeket is elszigetelt, erdőkhöz közeli dűlőkben választottuk.”– Barabás Barna, borász

Mit jelent nekünk az Olaszrizling?

Balatonfüredi szőlőterületeink talaja olyan sokszínű, hogy néha akár egy dűlőn belül is teljesen más jelleget mutat. Ezt a sokszínűséget az Olaszrizling nagyon szépen vissza tudja adni. Sosem túl hivalkodó és pont ez a szépsége: nem nyomja el a szőlész és a borász keze munkáját, hanem alapot szolgáltat annak, és meghálál minden döntést, amit a szőlőben vagy a pincében hozunk.